Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza mare sau 2 mai mici
  • carne de pui (3-4 copanele), dupa preferinte
  • 2-3 carnati afumati
  • 2-3 cepe medii
  • mustar
  • sos de soia
  • bulion
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • apa

Mod de preparare

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei.

Pentru gatit, se toaca varza marunt si se freaca cu sare. Eu dupa acest proces o si storc bine de zeama (nu mai ai asa probleme stomacale dupa consum). Se toaca ceapa si, in tava unsa cu ulei, se adauga varza, ceapa, carnatii taiati felii si piper. Bulionul il dizolv in vreo 200 ml apa si il torn pe deasupra. La urma adaug copanelele, folie de aluminiu si totul merge la cuptor, initial la 200 de grade C, timp de 45-60 minute, apoi, in functie de cuptor si de tava, cobor temperatura la 150- 170 grade C, inca 30 de minute. Scot apoi folia de aluminiu pentru a se rumeni varza si adaug foile de dafin. Se mai lasa la cuptor pana se rumeneste varza atat cat ne dorim.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise