Varza de bruxelles cu jambon si bacon

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg varză de Bruxelles
  • 1 ceapa potrivita
  • un fir de praz
  • 250 gr jambon degresat taiat cubulete
  • 200 g bacon taiat fasii
  • 100 g emmental sau parmezan
  • 25 g unt
  • pesmet pentru tapetat vasul pentru gatire
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • patrunjel verde.

Mod de preparare

se curata varza de Bruxelles de foitele exterioare, se scoate cotorul cu un cutit ascutit, se spală si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. După ce a fiert 10 min., se pune într-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine. Se pune la topit untul intr-o tigaie, se caleste nitel ceapa taiata julien si prazul taiat rondele. Se adauga jambonul si baconul, busuiocul,sare, piper si doar se amesteca incet toate ingredientele din cratita, pe foc ! Se tapeteaza un vas de ceramica sau yena cu unt si pesmet, se aseaza un strat de varza, compozitia de jambon si bacon, se presara busuioc, oregano, patrunjel verde si se acopera cu ultimul strat de varza. Se pune deasupra o lingurita de unt, se presara emmentalul sau parmezanul si se pun si cateva fasii de bacon. Se da la cuptor pentru cca 30 de minute. Se poate servi simpla sau ca garnitura sau cu un sos béchamel.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise