Varza de Bruxelles cu orez si sos

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g varza de Bruxelles
  • 200 g orez cu bob lung
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 2 rosii
  • 1 cana cu apa
  • 4-5 catei de usturoi
  • marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Verzele se fierb aproximativ 7 minute la foc mic, apoi se scurg.

Intr-o craticioara se prepara un sos din ceapa, rosii, o cana cu apa,cateii de usturoi si ardeii tocati marunt, apoi se condimenteaza cu sare,piper si marar dupa gust.

Separat se fierbe orezul pentru 15 minute, la foc mic.

Pe 2 farfurii se asaza verzele, orezul, apoi se pun cateva linguri de sos (dupa preferinte).

Se serveste cald.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise