Varza dulce cu pulpa de porc la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza dulce de aproximativ 2 kg
  • 1 kg pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 2 cuburi concentrat costita afumata
  • 100 ml bulion/ketchup
  • 30 ml ulei
  • sare, piper, paprika, curry, cimbru, 2 foi de dafin

Mod de preparare

Se taie varza patratele, (vezi video)se pudreaza cu o lingurita de sare, apoi se framanta putin cu mainile, se clateste cu apa rece, se stoarce si se pune la calit impreuna cu verdeata tocata si concentratul, 20 minute, in 10 ml ulei.

In restul de ulei prajiti pe ambele parti pulpa de porc feliata mai gros (aproximativ 2 cm). Intr-o tava mai adanca puneti felii de morcov, ceapa tocata, jumatate din varza calita, un strat de felii de carne, condimentati, acoperiti cu varza, felii de rosii, turnati bulionul, 300-400 ml apa si dati la cuptor, la foc mic, 45 minute pana se rumeneste frumos.

Garnisiti cu verdeata, felii de ardei si de morcovi.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise