Varza dulce la cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o varza mijlocie
  • 2 morcovi
  • 200 g costita afumata
  • 200 g smintina
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • 2 linguri pesmet
  • o lingura faina alba
  • 1-2 cuburi Knorr Legume - se folosesc la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare
  • 2 cubulete unt de masa
  • oregano
  • sare, piper
  • marar tocat
  • cascaval ras

Mod de preparare

Varza se taie fideluta si se pune la oparit in apa cu sare pentru citeva minute, apoi se scurge si se lasa la racit.
Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea mica.
Se face un sos alb dintr-un cub de unt, o lingura faina si un cub Knorr legume si se da deoparte la racit.
Costita se taie fisii, se rumeneste si se scoate pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi excesul de grasime.
Toate ingredientele se amesteca intr-un vas mare, se adauga ouale si smintina, se presara o lingura de pesmet si se condimenteaza cu sare, piper si oregano (dupa gust). Se adauga mararul, iar intreaga compozitie se pune intr-o tava termorezistenta unsa cu untul ramas si tapetata cu pesmet (o lingura).
Deasupra se presara cascaval ras.
Se da la cuptor pina se rumeneste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise