Varza dulce sau acra cu orez

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 verze potrivit de mari
  • 5-6 cescute orez
  • 3 linguri grasime
  • 2 cepe
  • zeama de rosii sau bors

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se inabusa bine in grasime. Se adauga orezul, rosii sau bulion si verdeata si se mai inabusesc putin. Se aleg foile de varza, daca este dulce, se oparesc, se taie fin si se asaza in cratita un strat de varza, un strat de orez si din nou un strat de varza. Vara, se toarna deasupra zeama de rosii sau bors, iar iarna, zeama de varza. Se potriveste de acru si sare, iar deasupra se pune grasime sau ulei. Se da la cuptor sa se rumeneasca

Se poate servi rece sau calda

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise