Varza la cuptor cu rasol de porc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingredientele sunt:
  • * 1 varza dulce mai mare ( aprox 1- 1,5 kg)
  • * 1 gogosar sau 1 ardei gras rosu
  • * 2 cepe
  • * 2- 3 rosii
  • * ulei
  • * cimbru, foi de dafin
  • * sare si piper

Mod de preparare

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma.

Varza se toaca fideluta sau daca va este greu puteti sa o dati pe razatoarea mare (eu asa am facut). Ceapa, rosiile si ardeiul se toaca in bucati mai maricele.

Intr-o tava se aseaza toate ingredientele, adaugam si rasolul de porc, 2-3 linguri de ulei si 1-2 cani de apa (in functie de marimea tavii).

Introducem la cuptor tava pana se rumeneste varza. Inainte cu 10 minute de a scoate tava din cuptor adaugam foile de dafin, cimbrul, piperul si sarea.

In mod obisnuit varza poate fi servita cu mamaliguta calda si ardei iute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise