varza murata pentru consum imediat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1-2 kg varza
  • sare
  • marar
  • cimbru
  • apa.

Mod de preparare

Se ia un borcan mare de 5-10 litri,dupa nevoile familiei,

se toaca varza ,se umple borcanul aproape pana sus cu varza,se pune apa la fiert in functie de marimea borcanului se adauga sare dupa gust.Peste varza din borcan se pun cateva crengute de cimbru si marar si se toarna apa fierninte peste varza.Se acopera cu tifon si se lasa 2-3 zile la caldura (vara se poate pune la soare).Din cand in cand se gusta controland acreala dorita.Se poate folosi ca atare servita cu ulei langa friptura,iar zeama este o veritabila sursa de vitamina C.Se poate gatii din ea varza calita sau alte mancaruri cu varza acra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise