varza taraneasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza romaneasca (cea nemteasca nu are savoare)
  • 1 kg de rosi mai crude
  • 3 ardei grasi colorati
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite de cimbru
  • 1 lingurita de piper boab
  • 1/2 lingurita de boia de ardei,iute sau un ardei iute
  • 0,300 ml ulei
  • 1 lingura cu sare

Mod de preparare

Varza se taie julien, ardei rondele, rosile rondele,

Cimbrul, sarea, piperul, boiaua de ardei iute, uleiul, dafinul se pun intr-o cratita, totul se pune la fiert pe plita se amesteca din cind in cind sa nu se prinda.

Este gata cind a scazut zeama si varza este fiarta.

Se poate folosi ca garnitura la friptura, cirnati sau se poate manca cu mamaliguta si smintina.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise