Vinete coapte cu Mozzarella

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete mici (circa 650 g),
  • sare,
  • 3 cepe potrivite (circa 300 g),
  • 1 catel de usturoi,
  • 400 g rosii,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 1/2 legatura menta proaspata,
  • 20 g seminte de pin,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 1 lingura capere,
  • 100 ml vin alb,
  • 125 g Mozzarella.

Mod de preparare

Se spala vinetele si se curata, lasand din loc in loc cate o fasie de coaja (lata de 1 cm pe lung, ca un model in dungi). In fiecare vanata se taie - pe lung, pe una din parti - o fanta adanca (ca un buzunar). Se inmoaie vinetele in apa rece sarata si se lasa sa se patrunda circa 20 de minute, dupa care se lasa sa se scurga bine si se storc usor, prin presare. Ceapa se toaca ceva mai mare, usturoiul se taie marunt, iar rosiile oparite se curata de pielita si se taie bucatele. Se toaca menta si patrunjelul verde si se prajesc semintele de pin - intr-o tigaie - fara ulei -, pana ce se rumenesc. Se incing doua linguri de ulei si se caleste ceapa, pana devine sticloasa. Se adauga usturoiul, se caleste si el putin, apoi rosiile, caperele si verdeata si se mai lasa circa 4 minute pe foc sa fiarba incet. Se unge o forma de budinca cu uleiul ramas si se aseaza in ea vinetele cu fanta (buzunarul) in sus. Se dau la cuptorul incins la 170° si se coc aproximativ 15 minute, pana ce se pot desface fantele (prin apasare). Se umplu vinetele cu legumele calite, iar ce ramane se presara peste ele si se mai coc circa 35 de minute. Mozzarella bine scursa se taie cubulete si se presara peste vinete cu 5 minute inainte de a le scoate din cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise