Vinete cu usturoi la cuptor

Spalam vinetele si le taiem in jumatate, pe lungime.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete,
  • sare, piper, boia de ardei, dolma (un condiment turcesc care miroase demential de bine)
  • ulei de măsline,
  • usturoi 5-6 cătei,
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime.

Le crestăm și le frecăm bine cu sare.

Tăiem usturoiul felii subțiri pe care le introducem printre crestături.

Amestecăm uleiul de măsline cu boiaua de ardei și piperul și-l turnăm peste vinete, având grijă, să intre prin toate tăieturile. (vinetele sunt ca un buretel, absorb foarte mult ulei)

Dam tava la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute, stropind între timp vinetele cu uleiul din tava.

Noi am servit vinetele cu sos de smântână și usturoi, presărate cu pătrunjel proaspăt.

Merg foarte bine si ca garnitură, dar și ca fel principal.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise