VINETE GATITE CA IN GRECIA

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete potrivite
  • 250g telemea de capra
  • 4 catei de usturoi
  • 6 rosii
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 3 oua
  • 2 linguri telemea de capra rasa

Mod de preparare

Se curata vinetele,se taie pe lungime(ies 16 buc),se sareaza si se lasa la scurs.Apoi se trec prin jet de apa rece,se sterg foarte bine,iar apoi se prajesc in ulei pe ambele parti.Se scot pe un servet absorbant de hartie.Rosiile se oparesc si apoi se decojesc si se taie rondele.Branza se da pe razatoare.Se ia o tava din yena,se aseaza un rand de vinete,branza rasa si unul de rosii si se presara verdeata,sare si piper dupa gust.(atentie la sare ca are si branza).Se contiunua pana se termina feliile de vinete.Cele 3 oua se bat si se amesteca cu 2 linguri branza rasa,apoi se toarna peste vinete.Se da tava la cuptorul incins la 180gC timp de 40 de minute.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise