Vinete Gratinate

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o vanata mare bine spalata
  • 200 gr. de cascaval ras
  • 250 gr. de smantana
  • un cub de unt
  • sare
  • 1-1,5 Litri de apa

Mod de preparare

Pasul 1

Incalzim cuptorul.

Pregatim aragazul si o cratita.

Adaugam in cratita apa si un sfert de lingurita de sare si lasam apa sa fiarba.

Pasul 2

Taiem vanata in rondele groase de o jumatate de cm.

Pasul 3

Cand apa din cratita fierbe punem feliile de vanata.

Lasam vinete sa fiarba pana cand acestea devin moi, iar apoi le scurgem de apa.

Pregatim un vas termorezistent, pe care il ungem cu unt.

Pasul 4

Asezam in vas un strat de vinete.

Peste vinete punem un strat de cascaval.

Continuam cu un strat de vinete si un strat de cascaval pana cand terminam cele doua ingrediente.

Pasul 5

Turnam deasupra smantana.

Pasul 6

Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru 20-25 de minute.

Pasul 7

Cand vinetele sunt rumenite scoatem vasul din cuptor.

Servim calde.

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise