Vinete impanate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 2 borcane de 5L
  • 10 vinete mari,2 teline,2 morcovi, 2radacini patrunjel, 1-2 capatani de usturoi,1 legatura patrunjel+una legatura telina frunze.1L ulei, 2 pahare otet,6 pahare de apa,2 linguri de zahar, 2 linguri de sare, un ardei iute, boabe de piper si ienibahar.

Mod de preparare

Speli vinetele si le sectionezi in doua, pe lungime, fara a le taia de tot.Oparesti vinetele 5 minute intrun vas cu apa clocotita, dupa care le pui sub un teasc, pe care asezi o greutate, pt a se scurge zeama. Intre timp cureti usturoiul si-l faci mujdei. Separat dai radacinoasele prin razatoarea mare si le calesti in 0,5L ulei, in care adaugi si verdeata tocata, sare si piper dupa gust. Se iau vinetele si se ung in interior cu mujdei , dupa care le umpli cu zarzavat. Legi fiecare vanata cu ata alba de bumbac, le asezi in borcan , una langa alta, pe verticala si bine indesate. Separat, amesteci intrun vas 0,5L ulei, cu otetul, apa, zaharul, sarea, ardeiul iute, boabele de piper si ienibahar si pui vasul la foc sa dea cateva clocote. Solutia fierbinte se toarna peste vinete. Legi borcanele cu celofan dublu , dupa care le sterilizezi la bai mari timp de 1 ora.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise