VINETE IMPANATE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 1 kg ceapa
  • 2kg rosii
  • sare
  • delikat
  • piper
  • 1 capatana usturoi
  • ulei

Mod de preparare

Vinetele le tai rondele groase de un deget,le dai prin sare si le lasi 1/2 ora sa se scurga.Apoi le prajesti,dar nu prea tare,in ulei.Ceapa se toaca marunt,rosiile se curata de pielite si se toaca cuburi.

Se prepara un sos din ceapa calita ,rosii,delikat,sare,piper si 2 pahare cu apa.

Intr-o cratita cu margini inalte pui alternativ vinete si sos,iar la fiecare rand se pun feliute de usturoi.Se da la cuptor cratita la foc mic,si cand este gata se asaza in borcane pe care le sterlizezi,la bain-marie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise