Vinete iuti by Mada

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 5-6 ardei iuti
  • 3-4 capatani mari de usturoi
  • otet
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja si se taie rondele - nici prea subtiri, nici prea groase si se lasa putin cu sare sa se inmoaie putin.

Dupa ce s-au muiat putin cam intr-o ora le prajim putin in ulei incins - atat cat sa prinda o culoare putin maronie si sa se inmoaie (sa intre furculita usor in bucata de vanata).

Le scoatem intr-un castron mai mare fara sa le stoarcem prea mult de ulei si le rupem in bucatele mai mici cu ajutorul furculitei.

Ardeii iuti si cateii de usturoi se vor taia rondele si se vor amesteca cu vinetele.

Peste aceasta compozitie se va turna otetul, apa si sarea - dupa gust.(astea vor fi preparate intr-o cratita separat)

Se pot pune in borcane pentru iarna sau se pot servii ca si muratura,garnitura...

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise