Vinete la cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. vinete
  • 6 buc. ardei grasi
  • 500 gr. rosii
  • o ceapa
  • o lingurita de mujdei
  • 100 ml de ulei
  • marar si patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Se coc vinetele ca pentru salata, se curata si se rup in fisii. Separat se coc si ardeii, se curata si se rup in fisii. Intr-o cratita sau vas termorezistent, se pune un rind de felii de rosii, verdeturi tocate, apoi un rind de vinete si unul de ardei. Se repeta dispunerea acestor ingrediente. Se toaca ceapa, se caleste 2-3 minute, in tot uleiul, si cind aceasta devine translucida, se ia vasul de pe foc si se pune compozitia peste legumele asezate. Se potriveste de sare, apoi se da vasul la cuptor pentru 20 de minute.

Se serveste preparatul rece, ca felul intii

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise