Vinete orientale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete nijlocii
  • sare
  • 1 ceasca ulei
  • piper
  • 6 rosii decojite
  • usturoi tocat
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie coditele.

Trei vinete se taie in doua pe lung, si se prajesc in ulei incins.

Se intorc repede, ca sa nu absoarba mult ulei.

Se curata pe mijloc de seminte.

O vanata se coace, se curata, se scurge si se toaca marunt.

Se amesteca intr-o farfurie cu miezul de la trei rosii, pesmetul, sarea, piperul si usturoiul tocat si se ingroasa pe foc cu putin ulei.

Cu acest amestec se umplu jumatatile de vinete, se lipesc doua cate doua, se asaza intr-o forma unsa si se acopera cu felii de rosii decojite.

Se introduce forma in cuptorul incins pentru 30 min.

Mancarea se serveste rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise