Vinete orientale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete nijlocii
  • sare
  • 1 ceasca ulei
  • piper
  • 6 rosii decojite
  • usturoi tocat
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie coditele.

Trei vinete se taie in doua pe lung, si se prajesc in ulei incins.

Se intorc repede, ca sa nu absoarba mult ulei.

Se curata pe mijloc de seminte.

O vanata se coace, se curata, se scurge si se toaca marunt.

Se amesteca intr-o farfurie cu miezul de la trei rosii, pesmetul, sarea, piperul si usturoiul tocat si se ingroasa pe foc cu putin ulei.

Cu acest amestec se umplu jumatatile de vinete, se lipesc doua cate doua, se asaza intr-o forma unsa si se acopera cu felii de rosii decojite.

Se introduce forma in cuptorul incins pentru 30 min.

Mancarea se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise