VINETE UMPLUTE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,7 kg vinete,
  • 3 cepe ,
  • 1/2 ceasca de ulei de masline,
  • 500 g carne tocata vita si porc(amestec),
  • sare,
  • piper,
  • 1/2 ceasca de vin alb,
  • patrunjel verde tocat,
  • unt,
  • 100g.branza rasa,
  • 2 linguri sos Bechamel;(optional)

Mod de preparare

1. Se taie vinetele in doua pe lungime. Se sareaza in interior si se pun pe un strecurator de plastic pentru ca sa se scurga.

2. Intr-o tigaie se caleste carnea tocata, se adauga vinul, ceapa taiata marunt si patrunjelul tocat si se lasa la foc moderat timp de 30 de minute.

3. Se scoate continutul vinetelor, care se taie in cubulete si se pune in tigaie. Se continua calirea pana cand carnea este patrunsa, se ia de pe foc si se umplu vinetele cu acest amestec, in care se incorporeaza branza rasa si sosul Bechamel sau 2 linguri smantana.

4. Se aseaza vinetele umplute intr-un vas de Jena uns cu unt si se coc la cuptor 45 minute. Se servesc cu sos de rosii si vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise