Vinete umplute cu orez

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete mai mari
  • 3 linguri unt
  • 4-5 cepe
  • 3-4 ardei
  • 2 gogosari
  • 1 morcov
  • usturoi
  • 1 pahar ulei
  • 1 cescuta orez
  • 5-6 rosii
  • verdeata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie vinetele in jumatati, se oparesc in apa clocotita cu sare 10-20 minute. Se pun sub teasc. Intre timp se prepara umplutura astfel: se inabusa ceapa in ulei, se adauga ardeii, gogosarii, morcovul ras, miezul de la vinete si usturoi. Se lasa sa scada si se adauga o cescuta de orez. Se mai lasa sa se inabuse bine si cu orezul, apoi se adauga citeva rosii curatate de pielita si tocate. Se scade bine si se adauga verdeata multa tocata marunt. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele, se asaza in cratita, se toarna pe deasupra sos de rosii indulcit cu zahar si se dau la cuptor.

Se pot servi cu brinza rasa pe deasupra

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise