Vinete umplute la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane,aveti nevoie de:
  • 2 vinete, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 100 gr. mozzarela sau emental, 100 gr. carne tocata (dupa preferinta:pui,porc,vaca etc.) sare, piper, oregano 50 ml. ulei de masline.

Mod de preparare

Se taie vinetele in doua, se scobesc de miez (miezul se taie cubulete si se rezerva) se pune uleiul la incins,se aduga ceapa taiata in cubulete, se caleste pina isi schimba culoarea.se adauga usturoiul in lamine fine, se mai lasa putin si se adauga miezul de vinete. cand miezul sa inmuiat si si-a micsorat volumul, se adauga carnea tocata,se amesteca bine.cand carnea isi schimba culoarea, se adauga rosiile,se condimenteaza cu sare,piper ,oregano, dupa gust. Se lasa inca doua minute pe foc.cu aceasta compozitie se umplu vinetele, se pun intr-o tava, se rade emental sau mozzarela peste vinete, (am am pus cubulete) se presara oregano. Se da la cuptor pentru 30 min. la o temperatura de 200 grade celsius. Se serveste alaturi d eun pahar cu vin alb semidulce. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise