Vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 vinete mijlocii
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 4 rosii curatate de coaja
  • 150 ml ulei masline
  • 2 ardei rosii
  • jumate legatura patrunjel
  • zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja pe fisii in lungime, apoi se taie vinetele in doua pina la jumatate. Se desfac de-a lungul taieturii se sareaza si se lasa sa se odihneasca 10 min. Se curata ceapa si se taie in rondele. Se curata usturoiul si se toaca marunt. Rosiile se taie in cuburi mici. Cuptorul se incalzeste la 200 C, se ia un vas inalt de iena si se unge cu ulei de masline. Ardeii se taie in fasii subtiri. Vinetele se spala cu apa rece si se usuca cu servetel, se aseaza in vas cu taietura in sus. Intr-o tigaie se incalzeste jumatatea cantitatii de ulei, se adauga usturoiul si ceapa, se calesc putin apoi se adauga pe rind rosiile, ardeii si patrunjelul. Se adauga sare, piper si 1 lingurita de zahar. Vinetele se vor umple prin taieturile facute pe lungimea lor. Se adauga uleiul ramas. Se adauga incet foarte putina apa. Se coace aproximativ 20-25 min.

Se lasa la racit dapa care se stropeste cu zeama de lamaie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise