Vise de dovleac (Sonhos* de Abóbora)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 gr. drojdie proaspãtã
  • 0,5 dl lapte cãldut
  • 500 gr. piure de dovleac*
  • 1 ou
  • 1 lingurã vin de Porto
  • sucul de la jumãtate de portocalã
  • 80 gr. zahãr
  • 200 gr. fãinã
  • ulei pt. prãjit
  • zahãr si scortisoarã pudrã

Mod de preparare

"Sonhos" li se zice in Brazilia... sunt gogosi tipici bucãtãriei portugheze.

Se gãsesc in toate patiseriile cu numele de "Bolas de Berlim" si pot fi umplute de obicei cu cremã de fructe rosii, creme pasteleiro (un fel de budincã) sau simpli...

Sunt un deliciu pe plajã!

De ziua tuturor sfiintlor gãtim cu dovleac :)

1)Dovleacul se fierbe in apã cu sare si un baton de scortisoarã.Scurge bine si redu la piuré.

2)Amestecã drojdia cu laptele si adaugã celelalte ingrediente, exceptând fãina.

Amestecã totul bine, si adaugã fãina.Lasã la crescut in loc cald pânã dubleazã volumul.

2)Ia cu lingura din aluat si prãjeste "sonhos" in uleiul fierbinte.

Lasã la scurs, si incã calde se trec prin amestec de zahãr cu scortisoarã pudrã.

Poftã bunã!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise