Visine conservate pentru prajituri

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4900 g visine fara samburi
  • 16 linguri zahar

Mod de preparare

Visinele se spala si li se scot samburii. Nu stiu ce cantitate am avut initial, dar au ramas 4900 g de visine fara samburi cu tot cu zeama lasata. Am pus in 5 borcane cate 650 g de visine, iar in 3 borcane am pus cate 550 g. La fiecare borcan se adauga cate doua linguri de zahar, se pune capacul si se zguduie borcanul pentru a se dizolva zaharul si pentru a verifica sa nu curga.

Inr-un tuci mare se pune un prosop, se aseaza borcanele in el, apoi se pune apa pana la nivelul gurii borcanelor. Se fierb circa 40-50 de minute de cand incepe apa sa clocoteasca, apoi se lasa sa se raceasca in apa respectiva, dupa care borcanele se pot depozita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise