Vita cu sos de stridii si legume

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g carne frageda de vita
  • 125 g ciuperci
  • 100 g muguri de porumb din conserva
  • 125 g mazare congelata
  • 1 lingurita de ghimbir tocat
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 linguri vin de orez
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri sos de stridii (oyster sauce)
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita zahar maro
  • 1/4 lingurita sare
  • 2-3 linguri ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se taie carnea de vita in fasii de 5 cm si latime 1 cm. Se pun intr-un castron si se amesteca cu sosul de soia, vinul de orez si zaharul. Se amesteca bine si se lasa la marinat 30 de minute.Intre timp se curata ciupercile si se taie felii. Daca aveti muguri de porumb taiati-i in 2. Se taie ceapa verde in bucatele de 2-3 cm.Se pune uleiul la incins si se pune carnea. Se amesteca continuu pana se schimba la culoare.Se scoate carnea din tigaie si se pastreaza calda.In grasimea ramasa se pune ceapa, ghimbirul si legumele. In caz ca nu este suficienta se mai pune o lingura de ulei. Se amesteca 3-5 minute.Se pune din nou carnea alaturi de sosul de stridii si putina sare. Se amesteca putin si se serveste cald pe un pat de orez simplu.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise