Vita in sos de stridii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500gr carne de vita
  • 1 ardei gras rosu/ kapia
  • 1 ardei gras galben
  • 2 morcovi
  • 10-15 ciuperci champignon
  • o mana de urechi de lemn
  • sos de soia
  • sos de stridii
  • 1 ceapa galbena
  • 4 cepe verzi
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • zahar brun (optional)

Mod de preparare

Hello there! Dupa ce mult timp mi-ati fost sursa de inspiratie, m-am incumetat sa si postez prima reteta - vita in sos de stridii, adaptata bineinteles la gusturile mele :).

Cu o seara inainte se pune carnea la marinat, da un gust mult mai bun si devine mai frageda: intr-un bol se pun 3 linguri de soia, 3 linguri de sos de stridii, 2 catei de usturoi zdrobiti, optional si o lingurita de zahar brun. Apoi puneti carnea taiata fasii subtiri, o amestecati bine cu sosul si se da la frigider pana a doua zi.

Acum legumele. Mie imi place sa mi le pregatesc dinainte sa am totul la indemana atunci cand ma apuc propriu-zis de gatit. Cu 1h inainte de a scoate carnea din frigider pun urechile de lemn intr-un vas cu apa calda (dupa ce s-au "marit" le scurgeti bine de apa), apoi tai ardeii bucati patrate, decojesc ciupercile si le dau in jumatate, morcovii ii tai bastonase, ceapa galbena in solzisori mari si cea verde o tai in bucati de cate 3-4 cm fiecare; restul de usturoi il tai in bucatele mici.

Intr-un wok sau o tigaie mai mare se pun la incins 2 linguri de ulei si adaugam usturoiul si la 1 minut carnea, lasam cam 5 minute amestecand continuu; pun carnea deoparte si adaug pe rand ciupercile, morcovii apoi ardeii. Readaugam carnea si punem ce a mai ramas din sosurile de soia si stridii si ceapa galbena; lasam sa se patrunda legumele si aromele timp de aproximativ 10min.

Se adauga sarea si piperul si ultima data ceapa verde care nu trebuie sa stea mai mult de 1 minut la gatit.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise