Vita la cuptor

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 Kg carne de vita
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa de apa
  • cimbru
  • piper (dupa gust)
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 de cutie de suc de rosii,conserva de rosii taiate sau pasta de tomate.

Mod de preparare

se taie carnea cuburi mari,ca pentru gulas

se pune intr-un vas yena sau inox

se adauga apa,pana acopera carnea,uleiul si cimbrul

se pune vasul la cuptor la 200 gr

in timp ce se fierbe,se curata morcovul si se taie feliute foarte subtiri,ceapa pestisori,ardeiul cubulete mici.

se adauga,in timpul fierberii,pentru a se \"topi\" in sosul fripturi.

se intoarce din cand in cand carnea in vas,pentru a nu se rumeni pe partea de deasupra.

cand carnea si legumele s-au fiert (depinde de cat de frageda e carnea de vita),se adauga sucul de rosii si piperul

se mai lasa 15 minute la aceeasi temperatura,apoi se stinge cuptorul,fara a scoate vasul.

Necesita mai mult timp,si se preteaza in acest sezon,tinand cont de faptul ca se cam tine cuptorul aprins,si fiind o mancare fara rantas (totul topit la cuptor),o recomand celor ce au petrecut mai mult,pana la Sf.Ioan,si care s-au saturat de lactate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise