vopsirea oualelor in stil taranesc

Timp pregatire
900 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • verdeturi(patrunjel
  • leustean
  • marar
  • trifoi etc.)
  • ciorap de dama
  • oua
  • foite de ceapa
  • slanina

Mod de preparare

Inainte cu o zi de la vopsirea oualelor se spala si se pune un fir de verdeata pe o parte si pe alta a oului apoi se coase un ciorap de dama peste el.A 2-a zi se pune intro cana foitele de ceapa(de preferat rosi)si se pune la fiert.Dupa ce au fiert se scoate cu o paleta foitele si se baga ouale gata ferte cu ciorap cu tot si se tine pana ce se inrosesc.Apoi se scot se da jos corapul de dama si firul de verdeata si se ung cu slanina

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise