Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g ciocolata amaruie/dulce
  • 80 g unt
  • 2 oua
  • 40 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 80 g zahar pudra
  • 1 praf sare
  • 1 esenta vanilie

Mod de preparare

Se topeste ciocolata cu untul intr-un bol la aburi, se amesteca preparatul obtinut cu zaharul pudra, apoi se adauga cele 2oua, cele 2 galbenusuri, praful de sare, esenta de vanilie si la final faina.

Se amesteca toate pana se omogenizeaza si se pun la cuptor 10 minute la 200 grade C in 6 forme de aluminiu (pentru briose).

Se orneaza cu inghetata stracciatella si capsuni.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise