Whoopie pies

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 180 g unt
  • * 300g zahar
  • * 2 linguri zahar vanilat
  • * 1 lingurita sare
  • * 6 oua
  • * 300 g faina
  • * 4 lingurite praf de copt
  • * 300g fulgi de cocos
  • Pentru crema de afine
  • * 300 g afine
  • * 100 g zahar
  • * 100 ml smantana
  • * 100 g mascarpone

Mod de preparare

Preparare Whoopie pies

Se mixeza ouale, sarea, zaharul tos si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.

Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga in fir subtire in compozitia de mai sus.

Se amesteca faina, praful de copt,fulgii de cocos si se adauga treptat in compozitie amestecand usor.

Se ia cu lingura din compozitie si se pune cate un pic intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coc timp de 12 minute.

Preparare crema de afine

Intr-o cratita se pun afinele, se amesteca cu zaharul apoi se pun sa fiarba pe foc mic.

In momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa pe foc maxim 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu un zahar vanilat, apoi se da la rece.

Mascarpone se mixeaza si se amesteca cu frisca, apoi se incorporeaza afinele.

Se lipesc doi cate doi cu crema de afine si se serv

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise