Incalziti cuptorul la 175 g C.
Eu am folosit o forma de guguluf/ bundt din silicon dar puteti folosi si o forma de tort mai mare. Ungeti tava cu unt.
Cerneti intr-un castron faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amestecati.
Intr-un alt castron mixati untul la temperatura camerei pentru 5 minute, apoi adaugati treptat zaharul.
Adaugati pe rand ouale si albusurile si mixati in continuare.
Folosind mixerul la viteza mica, adaugati cate 2 linguri din amestecul de faina, alternand cu iaurt. Amestecati doar pana ce ingredientele s-au omogenizat, altfel aluatul se va intari.
Adaugati extractul de vanilie iar la final coaja de lamaie.
Puneti aluatul in forma pregatita anterior si dati la cuptor pentru cca 1 ora sau pana ce o scobitoare introdusa in prajitura iese curata iar prajitura a capatat o nuanta aurie.
Scoateti tava din cuptor, lasati-o 10 minute apoi scoateti prajitura pe un gratar sa se raceasca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise