Yiaourtopita/ Prajitura cu lamaie si iaurt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 435 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 varf cutit de sare
  • 240 g unt nesarat
  • 375 g zahar
  • 2 oua mari + 2 albusuri
  • 490 g iaurt grecesc
  • 1 lingura extract de vanilie
  • coaja de la 1 lamaie

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 175 g C.

Eu am folosit o forma de guguluf/ bundt din silicon dar puteti folosi si o forma de tort mai mare. Ungeti tava cu unt.

Cerneti intr-un castron faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amestecati.

Intr-un alt castron mixati untul la temperatura camerei pentru 5 minute, apoi adaugati treptat zaharul.

Adaugati pe rand ouale si albusurile si mixati in continuare.

Folosind mixerul la viteza mica, adaugati cate 2 linguri din amestecul de faina, alternand cu iaurt. Amestecati doar pana ce ingredientele s-au omogenizat, altfel aluatul se va intari.

Adaugati extractul de vanilie iar la final coaja de lamaie.

Puneti aluatul in forma pregatita anterior si dati la cuptor pentru cca 1 ora sau pana ce o scobitoare introdusa in prajitura iese curata iar prajitura a capatat o nuanta aurie.

Scoateti tava din cuptor, lasati-o 10 minute apoi scoateti prajitura pe un gratar sa se raceasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise