Se coc vinetele,ardeii,gogosarii, se curata, se toaca, se paseaza cu blenderul (sau se dau prin masina de tocat). Ardeiul in mod special se curata de pielite,cotoare si seminte.Rosiile se dau prin razatoare sau separator si se pune la fiert sosul obtinut cu un praf de sare, foile de dafin si se lasa sa fiarba pana devine ca o pasta. Ceapa se caleste dar eu o fie o pun cruda, fie o fierb inainte ca i mai sanatos pentru stomac. Eu amestec totul foarte bine si o pun la cuptor vreo doua ore pana scade si se leaga bine. Pun zacusca in borcane sterilizate cand s a mai racorit si le bag in cuptor fara capac sa prinda coaja cu usa intredeschisa. Apoi le pun capacele.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise