Zacusca

Timp pregatire
570 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 kg vinete
  • 4 kg gogosari
  • 4 kg ardei
  • 1,5 kg ceapa
  • 550 g pasta de rosii regal
  • 1 l si un sfert de ulei
  • sare dupa gust
  • foi de dafin

Mod de preparare

Ceapa se curata si se pune la fiert.

Gogosarii de spala, se curata si se pun sa se opareasca si apoi se curata de pielita.

Ardeii se spala si se pun la copt apoi se curata de pielita.

Vinetele se coc apoi se curata si se pun la scurs.

Se dau toate prin robotul de bucatarie sau masina de tocat.

Se pun uleiul, ceapa, gogosarii si se amesteca pana incepe sa clocoteasca apoi se pune vinetele, pasta de rosii, foi de dafin si sare dupa gust.

Se pune la fiert pana ce devine o pasta mai groasa apoi se pune in borcane.

Se dau la dunt borcanele cam o ora si apoi se pun intre haine de pe o zi pe alta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise