Zacusca cu ciuperci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ardei gras
  • 0,5 - 1 l ulei (dupa gust)
  • 150 ml bulion sau 1 conserva de 250 ml rosii in suc
  • Condimente zacusca de ciuperci: sare, piper, foi de dafin

Mod de preparare

Ciupercile se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Ceapa se toaca si se prajeste in ulei pana devine sticloasa. Ardeii se trec prin masina de tocat, apoi se amesteca in ceapa calita. Se adauga si ciupercile, bulionul si condimentele. Se fierbe zacusca de ciuperci pana isi schimba culoarea iar uleiul se aduna la suprafata. Atunci se pune zacusca de ciuperci in borcane incalzite la cuptor, se leaga fierbinti cu celofan (sau se pun capacele) si se sterilizeaza la bain-marie timp de 1 h.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise