Zacusca cu opintici (ghebe)

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg ceapa
  • 1
  • 2 kg morcov
  • 1
  • 4 kg gogosari (copti si curatati)
  • 9 kg ardei kapia (copti si curatatati)
  • 2 kg opintici (curatati si fierti) 0
  • 600 ml ulei
  • 4-5 frunze de dafin
  • 3-4 linguri de sare
  • 2 linguri piper
  • 800 g de bulion

Mod de preparare

Se da pe masina ceapa, se pune intr-o oala de inox se toarna uleiul si se lasa la foc mic pana ceapa devine translucida. Se adauga morcovul dat pe masina si se lasa pana se inmoaie morcovul (10-15 min), se pun ghebele si se mai fierb 15-20 min. Se adauga gogosarii si ardeii kapia si se amesteca compozitia. Se baga oala la cuptor (eu am cuptor electric la aer cald 170 grade) 30 min. Se pune bulionul, sarea piperul, foile de dafin. Se lasa compozitia la fiert aproximativ 100-120 min pana iese uleiul la suprafata si legumele sunt fierte. Din cand in cand se amesteca (la intervale de 30 min). Se pune compozitia in borcane si se sterilizeaza 30 min. ( mie mi-au iesit 15 borcane de 400 gr)

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise