Zacusca de ciuperci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg ghebe
  • 3 kg ardei kapia rosu
  • 2 kg de ceapa/1 borcan
  • 800 ml pasta rosii
  • 1 l ulei
  • foi de dafin
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Se curata ghebele si se fierb 15 minute, dupa care se dau prin masina de tocat.

Ardeiul se taie fideluta ca si ceapa. Se pune uleiul la incins se adauga ceapa, iar cand incepe sa se schimbe la culoare putin se adauga si ardeiul.

Cand devin rumene se adauga pasta si apoi se adauga ciupercile date prin masina de tocat.

Se lasa la fiert pana iese uleiul deasupra. Adaugam dupa gust sare, foi de dafin si piper boabe.

Compozitia rezultata se pune fierbinte in borcane. Se sterilizeaza 30 de minute.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise