Zacusca de dovleac pentru iarna

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 dovleac (3kg)
  • 1 kg mere/alte fructe
  • 1 ardei iute (optional)
  • 2 linguri seminte mustar
  • otet
  • sare
  • 3 linguri zahar brun

Mod de preparare

Se taie dovleacul, se curata de coaja si seminte, apoi se taie cuburi de 2 cm. Merele se curata si se taie fin. Se pune la fiert intr-o cratita de inox, impreuna cu ardeiul iute (daca se doreste mai picant), semintele de mustar, otetul si sarea dupa gust. Cand incepe sa fiarba, se reduce focul si se fierbe in continuare cca 30 minute. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Se poate adauga apa/otet, daca este prea uscata compozitia. Se adauga zaharul brun, amestecand in continuare, pana la dizolvarea acestuia. Se fierbe inca 1 ora, pana cand compozitia se intareste. Se umplu borcanele sterilizate. Se poate consuma dupa 1 luna. Se depoziteaza la rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise