Zacusca de dovlecei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 2 linguri sare
  • 2 cepe mari
  • 300g morcovi
  • 100g ghimbir ras
  • 1-2 ardei iuti
  • 2 linguri boabe de mustar
  • 750 ml otet
  • 250g zahar

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si se taie cubulete.Se pun intr-o strecuratoare ,se presara cu sare si se lasa o ora.

Se clatesc apoi,se scurg si se pun intr-o cratita cu ceapa taiata marunt,morcovii dati pe razatoarea mare,ghimbirul,ardeii iuti taiati marunt,boabele de mustar si otetul.

Se lasa sa fiarba inabusit 25 minute pana se inmoaie.Se adauga zaharul si restul de sare,se amesteca pana se dizolva,apoi se lasa sa scada.

Se pune zacusca in borcane sterilizate si se capseaza,apoi se duc la camara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise