Zacusca de galbiori

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • galbiori si ceapa(in parti egale)
  • ulei
  • bulion
  • mirodenii:sare, piper, foi de dafin, busuioc, ardei iute, oregano etc.

Mod de preparare

Se spala galbiorii, se scurg bine de apa.

Se pune niste ulei intr-o cratita care incape in cuptor. se adauga treptat ciupercile pentru ca ele lasa apa si se strang. Eu am avut o cratita de 8l si pe masura ce le spalam si le scurgeam, le adaugam in cratita. Cand s-a cam umplut, le-am pus pe foc mare pana au inceput sa clocoteasca, apoi am facut focul mai mic. nu am pus sare de la inceput.

In timp ce fierb, se spala borcanele si se pun la scurs, apoi se curata ceapa si se taie feliute. Ceapa se caleste in putin ulei la care se adauga si niste apa din ciuperci, cate putin sa nu se prinda. Cand sunt facute, se stinge focul. Ceapa am dat-o prin blender, iar ciupercile foarte bine scurse prin masina de tocat.

Am facut adunarea generala, am pus bulion, am acoperit cu folie de aluminiu si am pus la cuptor cam o ora.

Ciupercile le-am cantarit doar dupa ce le-am dat prin masina(cam 3 kg).

La cantitatea asta, am folosit 2l de bulion si 750 ml ulei de porumb nerafinat.

Am pus si o lingura de sare, vreo 7 foi de dafin, putina pasta de ardei iute, oregano, busuioc tocat, piper macinat si cate oi mai fi avut prin dotare.

Gustati si mai rectificati a votre plaisir!

Cand am scos cratita din cuptor, am pus borcanele la sterilizat si am turnat zacusca in borcanele fierbinti. De capsat s-a ocupat sotul ca e mai profi!

Sterilizarea in tava de la cuptor in care am pus apa calduta sa nu pocneasca de nervi borcanele, piele sensibila, de!

Am sterilizat 30 minute de cand le-am pus si le-am lasat acolo pana a doua zi cand am repetat operatia tot 30 de minute. Nu uitati sa completati apa ca legile fizicii(evaporarea) se aplica, nu ca alealalte!

No, la iarna faceti pizza cu ea sau o mancati asa cum e! E buna rau!

TRUC; Pentru ca sunt cam lenesa, ma gandesc tot timpul cum sa lucrez mai putin! Asa ca eu torn chestiile astea cu o palnie mare sa nu ma ard si sa nu murdaresc borcanele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise