Zacusca de gogosari

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 de gogosari rosii
  • bine copti
  • 500 ml ulei
  • 10-15 boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 2 linguri miere de albine sau zahar.

Mod de preparare

Gogosarii se coc ca pentru salata,se presara cu sare si se lasa acoperiti un sfert de ora,pentru a se putea curata mai usor de coaja.

Dupa ce i-am curatat le scoatem cotoarele si semintele si se dau prin masina de tocat carne,dupa care se fierb la foc mic impreuna cu uleiul,piperul,sare si frunza de dafin.

Cand au scazut bine,se adauga mierea si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Se toarna fierbinte in borcane,iar deasupra se toarna un strat subtire de ulei.

Borcanele se inchid ermetic si se acopera cu o patura pana a doua zi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise