Zacusca de vinete

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2Kg vinete (sau 670g de vinete coapte si tocate)
  • 1Kg gogosari (sau o cutie mare de ardei Kapia gata copti, care se spala si se scurg)
  • 1.5Kg ceapa
  • 1Kg rosii (sau 600g pasta de tomate, sau o jumatate cutie mare de "crushed tomatoes")
  • 750ml ulei
  • sare dupa gust
  • piper boabe, nu macinat - dupa gust
  • foi de dafin
  • Usturoi (catei decojiti, intregi, 10-20, dupa gust)

Mod de preparare

Gogosarii si vinetele se coc si se decojesc, apoi se toaca.

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt sau se toaca.

Ceapa se caleste in ulei, apoi se adauga gogosarii, vinetele, cateii de usturoi si condimentele.

Se fieb la foc mic, se mesteca in continuu sa nu se prinda, pana cand se alege uleiul.

Se scot foile de dafin si cateii de usturoi cand este gata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise