Zacusca pentru iarna

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 1.5 kg ceapa
  • 2 kg ardei capia rosu
  • 500 ml ulei
  • 500 g pasta de rosii (de preferat bulion din comert)
  • 1 lingura piper boabe
  • 5-6 foi dafin
  • sare

Mod de preparare

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata si se lasa sa se scurga.

Se curata ceapa si se taie ceva mai mare(nu foarte marunt). Se pune la prajit in uleiul incins, pana se aureste.

Se taie ardeii cubulete marunte si se toaca vinetele, apoi se pune totul peste ceapa.

Se adauga pasta de rosii, sare, piper, foi de dafin.

Se lasa sa fiarba la foc mic circa 2 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.

Ca sa tina bina peste iarna, se pune zacusca fierbinte in borcane si se dau intr-o tava la cuptor pentru inca 20-25 minute. Se scot din cuptor, se pun capacele, si se lasa borcanele acoperite pana a doua zi.

Din ingredientele de mai sus se obtin 8-9 borcane de 400g.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise