Zacusca pentru iarna

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 kg.vinete
  • 50 buc.gogosari mari
  • 50 buc.ardei grasi sau kapia rosii mari
  • 2 kg.rosii
  • 4 kg.ceapa
  • 2 litri de ulei
  • 2-3 frunze dafin
  • sare mare dupa gust
  • boabe de piper
  • 1 pumn de zahar.

Mod de preparare

Cu o seara inainte se fierbe ceapa curatata, se coc vinetele si se curata si se lasa la scurs, se coc ardeii si gogosarii si se curata(nu se lasa la scurs, pentru ca zeama lor da gust bun zacustii), se fierb rosiile si se strecoara. Trebuie avut grija ca in zacusca sa nu apara samburi de ardei, gogosari sau rosii, si nici pielite de rosii.

A doua zi, se pun intr-o cratita mare cei 2 litri de ulei, foile de dafin si ceapa fiarta tocata prin masina de tocat carne, si se lasa la prajit, amestecand continuu sa nu se prinda, pana cand ceapa devine mai sticloasa. Se adauga ardeii si gogosarii dati si ei prin masina de tocat carne. Se las si ei la prajit cel putin 45 minute. Se adauga apoi vinetele tocate prin masina de tocat carne. Se lasa pe foc cam 2-3 ore amestecand continuu sa nu se prinda si sa nu sara pe pereti. Se poate adauga sarea, zaharul, boabele de piper. Dupa ce au fiert bine si vinetele, se pun rosiile fierte si strecurate. Se mai fierbe o jumatate de ora. se potriveste de sare si de iutime( cu piper).

Apoi fierbinte se pune in borcane, care se tin in paturi pana a doua zi.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise