Zacusca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 kg vinete
  • 10 kg ardei gogosari sau kapia
  • 2 kg ardei gras rosu
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcovi(facultativ)
  • 1 kg ulei
  • 4-5 rosii
  • sare

Mod de preparare

Vinetele se coc, se curata fierbinti de coja si se lasa sa se scurga cel putin 3-4 ore, apoi se toaca marunt .

Toti ardeii spalati si curatati de seminte se dau prin masina de tocat.

Ceapa se curata, se spala , se pune pe o tava si se coace in cuptor. Cand este gata se sfarama cu o furculita sau cu un dispozitiv de piure. (Poate fi folosita si tocata, presarata cu sare si inmuiata intr-o cratita de teflon de fiert la foc mic, fara a i se adauga ulei sau apa).

Morcovii se curata, se spala si se rad pe razatoarea mica, apoi se dau in cateva clocote in sucul de rosii.

Daca se folosesc rosii proaspete, acestea se oparasc, se cojesc, apoi se toaca marunt.

Se amesteca vinetele, ardeii, ceapa, morcovii si sucul de rosii astfel pregatite se pun la fiert impreuna si se mai dau in cateva clocote, apoi se adauga uleiul, se adauga sarea dupa gust si se pune zacusca in borcane.Borcanele se inchid ermetic cu capace, se aseaza sub o patura si se lasa sa se raceasca incet timp de 1-2 zile.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise