Zama de pastai cu afumatura

Fasolea se curata si se taie sau rupe in bucati.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 si 1/2 kg de fasole pastai late galbene
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina (cam cat un ou )
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • 800 gr sira spinarii de porc afumata
  • 5-6 rosii mari
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 fir de leustean verde
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Fasolea se curata si se taie sau rupe in bucati. Oasele afumate se desfac in bucati si se spala. Se pun la fiert in apa. Adunam toata spuma pe care o face carnea. Adaugam la fiert si fasolea.

Legumele se curata si se taie foarte marunt in cubulete.

Intr-o cratita punem uleiul, ceapa si lasam sa se caleasca. Adaugam radacinoasele, apoi ardeiul, rosiile taiate cuburi, o cana de apa si lasam sa fiarba toate legumele.

Cand fasolea este fiarta, adaugam in oala legumele si pasta de rosii.

Potrivim de sare si lasam sa mai dea cateva clocote impreuna.

Verdeata tocata se pune in zama si se stinge focul.

La servire adaugam smantana dupa preferinta.

Mie imi place cu ceapa verde sau ardei iute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise