Cantitatea de legume se pune dupa ochi, nu dupa o masura exacta.
Gogosarii, ardeii galbeni si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.
Le curatam cotoarele si toate semintele.
Ii taiem rand pe rand cubulete mici (sau mai mari...mie imi place zarzavatul taiat cat mai mic).
Ceapa se curata, se spala si se toaca.
Morcovul il radeti de coaja, il spalati si il dai pe razatoarea cu ochiuri mici.
Patrunjelul si frunzele de telina le spalati apoi le tocati maruntel.
Pastarnacul il curatati, il spalati si incercati sa il taiati cat mai micut.
Intr-un lighean mare amestecati toate legumele taiate.
Peste puneti sare mare (eu la 5 kg de zarzavat am pus 1 punga de sare mare de 1 kg).
Il lasati asa in lighean circa o ora pentru a lasa zeama.
Dupa acest timp spalati un borcan mare(sau borcane mai mici), luati cate o mana de zarzavat,il stoarceti apoi il puneti in borcan.
Deasupra puneti putin conservant, acoperiti borcanul la gura si il dati la loc racoros.
Este foarte bun in cirbe, supe, tocanite.....iarna!!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise