Zebra cake

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250g zahar
  • 250ml lapte
  • 200ml ulei de semi
  • vanilie
  • 300g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • alune prajite pt decor

Mod de preparare

Ouale intregi le mixam cu zaharul pe care-l adaugam treptat;

Separat amestecam faina,praful de copt.vanilia;

In compozitia de oua adaugam laptele caldut,uleiul ,amestecand incontinuu,iar in final faina cernuta;

Impartim compozitia in 2 parti,iar in una din acestea incorporam cacaoa;

Intr-o tava unsa si tapetata,de preferinta acelea care au deschiderea laterala,turnam 3 linguri din compozitia alba in centrul tavii,deasupra 3 linguri din compozitia neagra si tot asa pana la terminarea compozitiilor;

Nu se niveleaza,nu se bate tava de masa,se introduce in cuptorul cald 180°C timp de 40 minute;Deasupra am ornat cu alune prajite si faramitate ,inainte de-a introduce in cuptor!

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise