Zmeurata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg zmeura bine coapta
  • 800 gr zahar
  • 700-800 ml alcool de 90 grade

Mod de preparare

Spalam zmeura usor, cu apa rece. Dar nu o spalam in exces pentru ca isi va pierde din aroma, doar putin.

Luam un borcan mai mare de sticla, il spalam si il stergem cu un servetel curat.

In el pune un rand de zahar, unul de zmeura, iar zahar, zmeura si tot asa pana terminam zmeura. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar.

Infiletam capacul la borcan (s-au punem un ceolofan daca nu are capac), il lasam in bucatarie.

Invartim din cand in cand pentru a se topi zaharul, oricum se va topi foarte repede.

A doua zi dimineata, cand zaharul este topit complet, punem alcoolul.

Amestecam si lasam la macerat maxim o ora.

Dupa acest timp scurgem zmeurata, aruncam fructele, iar bautura o pastram intr-o sticla, inchisa bine si la rece.

Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise