Zucchini in sos de rosii(conserva)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 2borcane de 700gr.) :2kg. rosii bine coapte
  • 1ceapa rosie
  • 1kg. zucchini(dovlecei cu coaja verde)
  • 2 ardei grasi
  • de culoare verde
  • sare
  • zahar
  • 1manunchi de busuioc;putin conservant pentru legume
  • cca. 1 lingurita)

Mod de preparare

Rosiile se spala, se dau prin masina si sucul obtinut se pune la fiert.Ceapa se curata si se taie marunt si se pune in sucul de rosii.Se sareaza si se adauga zaharul si busuiocul tocat. Dovleceii se spala (nu se curata de coaja),ardeiul , fara seminte, se taie in cuburi mari si se pun ambele legume in sucul de rosii.Lasam sa dea 2-3 clocote impreuna , se presara conservantul, se ia de pe foc si se toarna in borcane. Se inchid ermetic si se pun in haine pana a doua zi.Preparatul se serveste langa friptura sau peste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise