Somon in stil mediteranean - o reteta delicioasa

Va propun o reteta care va incanta una din multe zilele cu dezlegare la peste din aceasta perioada. E o reteta foarte usor de facut, dar foarte gustoasa, o adevarata incantare pentru papilele gustative dar si pentru ochi, ridicandu-se la nivelul exigentelor oricarui gurmand.

Somon in stil mediteranean - o reteta delicioasa

Ingrediente:

(pentru 4 persoane)

4 bucati de file de somon, cu tot cu piele, de aproximativ 160-180 de grame fiecare

1 lingurita de marar uscat

1 lingurita de cimbru uscat

1 lingurita de sare

2 linguri de capere conservate, scurse de lichid

1 varf de cutit de chimion macinat

1 varf de cutit de coriandru macinat

1 varf de cutit de piper macinat

2 catei mari de usturoi

coaja de lamaie dupa gust

60 de ml. de ulei de masline extravirgin

zeama de la 1 lamaie mare sau 2 mai mici

Preparare:

Se toaca usturoiul marunt, se toaca si caperele (doar cat sa nu fie toate intregi), se amesteca cu sarea, piperul, chimionul si coriandrul macinat, coaja rasa de lamaie si sarea. Se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul de masline. Se agita bine sosul.

Se asaza fileurile de somon intr-un vas si se toarna sosul deasupra lor, intorcandu-le pe toate partile.

Se acopera vasul cu un capac sau o folie si se da la frigider pentru 2 ore.

Dupa trecerea acestui timp, se incinge bine o tigaie neaderenta si se asaza fileurile de somon, cu pielea in jos.

Dupa 4 minute se intoarce somonul.

Se tine in tigaie inca 4-6 minute, depinde de grosimea fileurilor, pana este bine facut si rumenit frumos, dupa care se scot si se pastreaza la cald, acoperite, pana in momentul servirii.

Se servesc alaturi de garnitura preferata (eu am ales dovleceii mei crocanti la cuptor si ma felicit pentru asta!), acoperind fileurile cu sosul de capere ramas.

Gasiti si alte retete delicioase pe blogul Laurei Laurentiu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise